Varga Mihály: jól jövedelmező a Bónusz Magyar Állampapír

Csütörtöktől elérhető a 11 százalék feletti kamatozású Bónusz Magyar Állampapír. Varga Mihály szerint jól jövedelmező, biztonságos, kamatadómentes befektetés a családoknak. 

2022. szeptember 27., 15:16

Szerző:

 Az újra forgalomba hozott, 3 éves futamidejű Bónusz Magyar Állampapírt (BMÁP) induló kamata évi 11,32 százalék. Az időarányos kamatot 3 havonta fizetik ki, tehát az első alkalom még idén lesz, ami vonzó lehet a vásárlók számára. A megújított Prémium Magyar Állampapír (PMÁP) kamata még magasabb, fixen 11,75 százalék az első kamatperiódusban. A másodiktól változó kamatozásúvá válva az előző év átlagos fogyasztói árindexét meghaladó kamatprémiumot biztosít – írja a Pénzcentrum

Varga Mihály a közösségi médiában jelentette be az Államadósság Kezelő Központ közleményét

 

 

Az új állampapírokat a korábbiakhoz hasonlóan a forgalmazóknál, illetve online lehet megvásárolni. Januártól a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően értékesítési korlát lép érvénybe, egy forgalmazó egy állampapír-sorozatból legfeljebb 250 millió forint együttes névértékben adhat el egy befektetőnek. A BMÁP és a PMÁP ugyanakkor a futamidő alatt bármikor értékesíthető. Bevezetésükkel az ÁKK minél több ügyfél számára szeretné a kockázatmentes állampapírvásárlás lehetőségét biztosítani – olvasható a közleményben.

(Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock)