2.3 milliárd forinttal támogatják az adófizetők a Vácrátótra épülő akkumulátorgyárat

A vácrátóti akkumulátor-alkatrészgyár 2.3 milliárdot kap az adófizetők pénzéből. A helyiek tiltakoznak, Szijjártó szerint akik tiltakoznak, idegen érdekeket szolgálnak.

2023. február 7., 08:16

Szerző:

Akkumulátor-alkatrészgyár épül a Pest megyei Vácrátóton. Egy japán vállalat gyárt majd cellulózt, az akkumulátorgyártás egyik alapanyagát.

Szijjártó Péter külügyminiszter a beruházás bejelentésekor azt mondta, az akkumulátorgyártás a jövő iparága, és akik ez ellen hergelnek, azok más országok érdekeit szolgálják. Az ügyben népszavazást kezdeményező LMP visszautasítja ezt.

(Kiemelt képünk: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (k), Kikkava Juji, a japán Nippon Paper Industries Co., Ltd. vezérigazgatója (b) és Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a japán cég beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. február 6-án. A Nippon Paper Industries mintegy 15 milliárd forintos beruházással akkumulátoralkatrész-üzemet épít Vácrátóton az állam 2,3 milliárd forintos támogatásával. MTI/Soós Lajos)