Alig várta a tolvaj, hogy elkapják a rendőrök

Így teljesüljön minden kívánsága.

2021. október 15., 21:08

Szerző:

A betörés után rá-rá nézett egy szerencsi férfi arra a házra, ahová korábban betört, hogy mikor érkeznek meg a bűnügyi helyszínelők. A férfi nem várt hiába, a rendőrök megérkeztek és elfogták a tolvajt, számolt be egy nem mindennapi bűncselekményről a police.hu. A gyanúsított 2021. június 27-ét megelőzően tört be egy szerencsi házba, ahonnan elvitt két televíziót és más értéktárgyakat. Későbbi beismerő vallomásában elmondta, a bűncselekmény elkövetése után többször megfordult a helyszínen, mivel várta a rendőrök megjelenését.

A nyomozás eredményeként, illetve a helyszínen hátrahagyott nyomtöredékek alapján a rendőrök azonosították, elfogták, majd a rendőrkapitányságon előállították. A 2021. október 11-én gyanúsítottként kihallgatott férfi beismerő vallomást tett. Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ellene a Szerencsi Rendőrkapitányság.

(Kiemelt kép: 168.hu | Merész Márton)

 

Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.