14 éves fiú fosztogatott bölcsődét, óvodát testvéreivel, közben nyitott parkoló autókat is találtak

Bosszú állhatott a célzott intézmények kirablása mögött.

2021. augusztus 17., 19:23

Szerző:

Büntetőeljárás folyik egy 14 éves tiszadobi lakos ellen, rossz programot választottak a játék helyett. 

A fiatal fiú, és gyermekkorú testvére be akart törni a nyíregyházi bölcsődébe, ezért átmásztak a kerítésén, az udvaron lévő tároló helyiségről a lakatot leverték, innen egy baltát tulajdonítottak el kedd este a fiatalok. Ugyanezen az éjszakán egy közeli óvoda udvarára hasonlóképpen bementek, ott megrongáltak egy trambulint, és egy napernyőt. Ezek után nyitott állapotban parkoló gépkocsikat kerestek Nyíregyháza utcáin. Több lezáratlanul hagyott autóból tulajdonítottak el értéktárgyakat, mélynyomó ládákat, pendriveot, hajvasalót, készpénzt. 

A rendőrök a fiatalokat rövid időn belül azonosították. A fiatalkorú gyanúsítottat a rendőrkapitányságra előállították, ahol a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismerte. A büntetőeljárás alatt szabadlábon védekezhet.

(Kiemelt képünk: Illusztráció Fotó:Markus Spiske/unsplash)

 




 



Az elmúlt években megugrott a bankkártyás és átutalási forgalomhoz kötődő visszaélésekből eredő károk értéke Magyarországon: a jegybank adatai szerint csak 2023 negyedik negyedévében 8,1 milliárd forintot tüntettek el a csalók az ügyfelek számláiról, a kimutatott esetek száma pedig megközelítette a 48 ezret.