Woody Allen az 50. filmjét forgatja Párizsban – de lehet, hogy ez lesz az utolsó

Az Alec Baldwinnal készített Instagram Live interjúban Allen elmondta, hogy a forgatás idén ősszel kezdődik a francia fővárosban.

2022. június 30., 12:56

Szerző:

Woody Allen rendező megerősítette, hogy ősszel Párizsban forgatja új filmjét. A 86 éves Allen az Instagram Live-on keresztül Alec Baldwin színésszel beszélgetve utalt arra, hogy 50. filmje - amelyről korábban azt mondták, hogy a 2005-ös Match Pointhoz hasonló dráma lesz - valószínűleg az utolsó lesz.

„Az izgalom nagy része elmúlt” – mondta Allen. Hozzátette: „most megcsinálsz egy filmet, és kapsz pár hetet a mozikban, aztán megy a streamingre vagy a pay per view-ra. Ez már nem ugyanaz. Számomra nem olyan élvezetes”. 

Az „A Rainy Day in New York” volt az első film, amelyet azután mutattak be, hogy Allen négy filmre szóló szerződése az Amazonnal meghiúsult, miután a rendező örökbefogadott lányának Dylannek 1992-es vádja újból napirendre került, miszerint Allen szexuálisan zaklatta őt. Allen mindig is tagadta a vádakat; két hosszas vizsgálatot követően sem emeltek vádat ellene.

(Kiemelt képünk: Woody Allen Fotó: Shutterstock)

17:13

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

2024. április 11., 11:02

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.