Michael Caine bejelentette visszavonulását

A 88 éves színészből író lett.

2021. október 16., 10:17

Szerző:

A kétszeres Oscar-díjas, 88 éves brit színész, Michael Caine egy interjúban bejelentette, hogy visszavonul a színészkedéstől. A lovagi címet is birtokló művész 1946-ban kezdte meg pályafutását, de igazán csak az 50-es évek végére vált ismertté. Legnagyobb elismeréseinek egyikét 1987-ben zsebelte be, amikor is a Woody Allen által rendezett Hannah és nővérei című filmben nyújtott alakításáért a legjobb mellékszerepért kapott Oscar-díjat. Később, 1999-ben az Árvák hercegéért ugyanezzel a díjjal jutalmazták. Az ezredforduló után Christopher Nolan filmjeinek visszatérő színésze volt.

A Puliwood arról ír, hogy a brit színész egy interjúban elmondta, már két éve nem színészkedett egy gerincprobléma miatt, idejét pedig újabban könyvírással töltötte. „Ezeket kiadták és sikeresek lettek, úgyhogy most már nem színész, hanem író vagyok” – mondta. A színész úgy folytatta, a szeptemberben bemutatott Best Sellers volt az utolsó filmje. „Őszintén szólva nem is volt két évig megkeresésem, mivel senki sem csinál már olyan filmet, amiben részt vennék. Ezen felül pedig már 88 vagyok. Igazából nincs is sok olyan szkript, aminek a főszereplője egy 88 éves ember.”

(Kiemelt kép: Michal Cizek / AFP)

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.