Meghalt a Faithless énekese

65 évesen elhunyt Maxi Jazz, a Faithless frontembere.

2022. december 24., 20:18

Szerző:

Maxi Jazz, a Faithless frontembere volt, polgári nevén Maxwell Fraser. Zenesztársa, Sister Bliss szerint békésen, álmában ment el dél-londoni otthonában péntek este – számolt be a BBC.

„Szeretettel gondolunk mindazokra, akik megosztották velünk ezt a zenei utazást. Vigyázzatok egymásra, halljátok?” – írta Twitteren Sister Bliss.

A Faithless 1995-ben alakult, 1999-ben és 2002-ben a Brit Awardson a legjobb brit tánczene előadónak jelölték őket. A zenekar 2011-ben oszlott fel, bár egy évtizeddel később a koronavírus járvány ideje alatt újra összeálltak, hogy egy új stúdióalbumot adjanak ki. Jazz azonban nem csatlakozott ehhez a projekthez, megalapította inkább a Maxi Jazz and the E-Type Boys-t. 

(Kiemelt képünk: A brit elektronikus zenei együttes Faithless koncertje a brüsszeli Tour & Taxisban Belgium, 2011.03.26. Fotó: Christophe Ketels / COMPAGNIE GA / BELGA MAG / Belga via AFP)

 

 

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.