Mautner Zsófival debütál az ELLE Gourmet Magyarországon

A vezető női lap ELLE Gourmet címmel különszámot ad ki, a címlapsztár pedig Mautner Zsófi lesz. Alább olvasható a kapcsolódó sajtóközlemény.

2022. december 15., 13:31

Szerző:

Mautner Zsófi doktori értekezést tudna írni az alföldi kamilláról, az ízek mellett a csendért is rajong, és bár a főzés az egyik szeretetnyelve, értékeli, ha egy férfié a barkácsolás. A magyar „Gasztro-Beyonce” új és ismeretlen arcát mutatja meg az ELLE Gourmet különszámának címlapján és oldalain, mely most először jelenik meg Magyarországon!

„Ha ránézek erre az Elle címlapra, egy olyan nőt látok, aki nem modell, nem médiacelebritás, nem szerepel sem főműsoridőben, sem óriásplakáton. A hitelessége, munkája, szorgalma és tehetsége miatt kérték fel. Erre vagyok a legbüszkébb! Az Elle magazin borítóján szerepelni öröm és presztízs, és olyan pillanat, amikor megállok egy kicsit, mert újra azt bizonyítja, hogy érdemes megtalálni a saját ügyünket és utunkat, legyen az bármilyen meglepő, egyedi, vagy nehéz is, és történjen ez meg húsz-, harminc-, - negyven,- vagy akár ötvenévesen. Köszönöm szépen a stábnak, hogy maximálisan kibillentettek a komfortzónámból, és egy olyan arcomat mutatták meg, amit én magam sem ismerek”

– nyilatkozta Zsófi a megjelenés kapcsán.

 Fotó: ELLE Gourmet

Vele készült interjúnkból kiderül, ki is Mautner Zsófi, ha nem a gasztronómia felől közelítjük meg a kérdést. Elárulja például, hogyan szerette meg a sportot annak ellenére, hogy tiniként leginkább csak kudarcélmények fűzték a testnevelés órákhoz, miért nem beszélt korábban soha a magánéletéről, mi az eltelt időszak legnagyobb felfedezése számára, és milyen tervei vannak a következő öt évre.

Ízek, illatok, színek, hangulatok

Ebben a lapszámban elhozzuk az olvasóknak a legjobb mai recepteket, a legizgalmasabb gasztrotrendeket, valamint szakértői tippeket és kulináris inspirációt is adunk, hogy minden egyes nap más különleges fogás kerülhessen az asztalra. Az ELLE Gourmet különszámát elsősorban a gasztronómia iránt érdeklődőknek készítettük, mégis szívből ajánljuk mindenkinek, akiben ott lapul némi kíváncsiság, nyitottság és kísérletezőkedv.

A tuti recept: végy egy ELLE magazint és helyezd magad kényelembe!

A számtalan tipp, étteremajánló és tematikus recept mellett rengeteg tartalmas cikkel és interjúval is készültünk, hogy kikapcsolódást nyújtsunk az ünnepi időszak rohanó mindennapjai során. Eat Play Love című anyagunkban három olyan nővel készítettünk interjút, akik sikerre vitték gasztrovállalkozásukat és példaként szolgálhatnak a jelen és jövő generációinak: Vidó Nóri, Maki Stevensson és Tischler Petra rengeteg kreatív energia megmozgatásával és rezilienciával egyensúlyoz munka és magánélet között. Bemutatunk három olyan magyar férfit, akik célja, hogy minél több jó minőségű hazai termést juttassanak el a konyhákba: Bálint Péter, Horváth Boldizsár és Kövesdi Gábor a jó földre és a jó vetésre alapozzák az életüket. Jövőnők című anyagunkban olyan nőkre irányítjuk a reflektorfényt, akik élelmiszerrel és közvetve életminőséggel, a jövő megoldásaival foglalkozva arra törekszenek, hogy a rossz irányba haladó globalizmus ellen tegyenek.

Nemrég megjelent, legújabb főzőskönyve apropóján Dragomán Györggyel beszélgettünk, aki nemcsak új könyvéről, de életéről is rengeteg érdekességet árult el a konyhaművészetén keresztül. Valódi gasztroforradalmárok című anyagunkban négy olyan inspiráló nő történetét hozzuk el, akik a világ távoli pontjain követelik meg maguknak a figyelmet: egy közel-keleti étteremkiritkust, egy sajtforradalmat elindító szíriai labortechnikust, egy tanzániai nőket méhészkedni tanító angolt, és egy olyan észak-koreai menekültet is bemutatunk, aki kockázati tőkebefektetést szerzett gasztrovállalkozására. Olvasóink azt is megtudhatják, kik A változás séfjei: azok a szakácsok, akik kiemelkedő alakjai a hazai gasztronómiának és részben vagy teljesen lemondtak a húsfogyasztásról. A világ konyhái itt és most című összeállításunkban pedig házhoz hozzuk még a legtávolabbi ízeket is. Az ELLE nevéhez hűen természetesen divatanyaggal, szépségtippekkel, könyv- és zeneajánlóval, valamint sok más érdekességgel is készültünk.

Az ELLE Gourmet tematikus lapszám december 16-tól kapható az újságárusoknál és az elle.hu webshopjában is!

FIN_001_ELLE_2212_boritoB1E_4.indd

 Fotó: ELLE Gourmet

Tegnap 16:59

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.