Elhunyt Kreutz László zeneszerző, író

Életének 65. évében, szombat hajnalban meghalt Kreutz László zenész, író - tájékoztatta a család az MTI-t szombaton.

2022. december 17., 17:45

Szerző:

Kreutz László több zenekarban játszott, egyebek mellett a legendás A. E. Bizottságban, Millenniumi Földalatti Vasútban vagy az Ági és a fiúkban. Az utolsó dobos című kötete 2011-ben jelent meg a Stílusház Kiadó gondozásában, emellett művészeti lapokba is írt.

Kreutz László 1957. december 23-án született Budapesten. 1974 és 1977 között a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola jazz tanszakára járt, mestere Kovács Gyula volt.

A temetéséről a család később intézkedik.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Fotó: Gyulai Bence/168.hu)

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.