Krasznahorkai László újabb jelentős díjat kapott

Idén Krasznahorkai László kapja a Milovan Vidaković díjat. 

2022. szeptember 16., 13:02

Szerző:

David Grossman, Claudio Magris és Orhan Pamuk után idén Krasznahorkai László kapja a Milovan Vidaković díjat életművéért, olvasható a világhírű magyar író közösségi oldalán.

Krasznahorkai László a kitüntetést szeptember 19-én a Prosefest megnyitóján veszi át Újvidéken. Az író szinte már minden egyes évben elnyer egy-egy rangos nemzetközi kitüntetést, de idén a magyar Libri irodalmi díjjal is jutalmazták. 2021-ben megkapta az Osztrák Állami Díj az Európai Irodalomért elismerést. 2019-ben Báró Wenckheim hazatér című regénye pedig az Egyesült Államok egyik legelismertebb irodalmi díját, a Nemzeti Könyvdíjat is elnyerte.

Krasznahorkai, a magyar nyelven író szerzők közül elsőként nyerte el 2015-ben a rangos Nemzetközi Man Booker-díjat.

(Fotó: DyD Fotografos/Geisler-Fotopress / Geisler-Fotopress / dpa Picture-Alliance via AFP)

 

Tegnap 16:59

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.