Halloween az Állatkertben – bátorságpróba, cosplay, cápaetetés és sok más

Péntek este tartják az állatkerti Halloweent a Budapesti Állatkertben, sok-sok érdekes programmal, élménnyel, látnivalóval és aktivitással. A jelmezben, arcfestéssel vagy töklámpással érkező 14 éven aluli gyereknek csak 200 forint lesz a belépőjegy – áll a Budapesti Állatkert lapunknak küldött közleményében. 

2022. október 24., 16:03

Szerző:

Október 28-án napközben az Budapesti Állatkert az ilyenkor szokásos rendnek megfelelően lesz nyitva, majd kora este bezár, majd 18 órakor újra kinyit a halloweeni programra érkezőknek. A programok 18 órától 22 óráig tartanak, az Állatkert területét pedig 23 óráig kell majd elhagyni.

Izgalmas programok

A szervezők a gyermekes családokra és a felnőttekre is gondoltak a több, mint 20 féle program megszervezésekor. 

  • A Főkapu térnél szelfipont,
  • a Japánkertben bátorságpróba és cosplay jelmezesek,
  • a Barlangteremben élőszobrok és halloweeni kézműveskedés,
  • az Ausztrál ösvénynél mikromágia,
  • A vombatkifutó mellett logikai asztal és ördöglakatok,
  • a Bagolyvárnál rémmesék,
  • a Pákásztanya bejárata közelében boszorkánykonyha, valamint félelmetes és mérgező növények standja,
  • a Piknik parkban jövendőmondó és mécsesek ösvénye,
  • a Varázshegyben rovaros bátorságpróba, rémisztő arcfestés és állatkerti filmek vetítése,
  • a Holnemvolt Várban pedig óriáspókháló szövés várja a közönséget.
  • Családi tökfaragás is lesz a Pálmaház teraszán és a Cápasuli közelében.

 

Fóka show és Cápasuli

Három helyszínen lesz TapiZoo, kézbe vehető állati „alkatrészekkel”, és működnek majd a Vurstli
zóna játékai, köztük a több mint 110 éves Schäftner-körhinta is. A kert több pontján találkozhatnak a látogatók gólyalábasokkal, és lesz állati kalandjáték is a Magyar Színházzal (a játékhoz szükséges kalandlapokat a főbejárattal szemközti információs pavilonban lehet kérni). Az állatházak, beltéri bemutatóhelyek közül a Pálmaház, az Akvárium, a Krokodilház, az Ausztrálház, a Sárkányház és a Cápasuli lesznek nyitva, valamint a Nagyszikla belsejében található Varázshegy mind a 16 bemutatótere is látogatható lesz.

Az est folyamán 19 és 21 órakor oroszlánfóka show-t, cápa látványetetést, patásbemutatót, illetve bemutatják az állatkerti elefánt családot is. Több ismeretterjesztő előadásra is sor kerül, például a Cápasuli kulisszatitkairól, a holdkertekről és egyéb érdekes témákról. A Főkapu téren 20 és 21 órakor „Szerencse kereke” kvízjáték, a Holnemvolt Várnál 20 órakor lószerszámos zsákbamacska lesz. Három helyszínen három alkalommal háromféle tüzes produkciót is meg lehet majd csodálni, köztük az Anima Prizma bemutatóját, a Tűzfészek tűzzsonglőrjeit, illetve az Aserdus tűztáncot is.

Ide kattintva tekinthető meg a részletes programkínálatot.

(Kiemelt képünk: Ázsiai elefánt játszik a kifutójában a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2022. augusztus 9-én. A budapesti állatkert 156. születésnapja, amely egyben a magyar állatkertek napja is, alkalmából több állat játékokat kapott ajándékba. Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.