Az Analog Balaton és Poté lesz Bonobo előzenekara az Arénában

Az Analog Balaton és Poté lesz az előzenekara Bonobónak, aki november 29-én mutatja be Fragments című új albumát a Papp László Budapest Sportarénában.

2022. október 22., 10:41

Szerző:

Az angol dj és zenei producer, Bonobo európai turnéjának előzenekara az elektronikát világzenével és ütőhangszerekkel ötvöző, Párizsban élő Poté lesz, Budapesten azonban az Analog Balaton is fellép a világsztár előtt.

A budapesti elektronikus zenei duó, Zsuffa Aba és Vörös Ákos zenéjükben a pop és a rock dallamosságát ötvözik az elektronikus zene monotonitásával. A 2017 óta aktív zenekar a legismertebb magyar fesztiválok állandó fellépője, debütáló albumukkal, a Lenttel elnyerték az év elektronikus zenei előadójának járó díjat is. Az együttes csütörtökön mutatta be új négyszámos EP-jüket a „Csússz le”-t.

Bonobo négy év után tér vissza Budapestre, hogy a magyar közönségnek is bemutassa hetedik stúdióalbumát, amelyen olyan zenészek működnek közre, mint Jamila Woods, Joji, Kadhja Bonet, Jordan Rakei, O'Flynn és Miguel Atwood-Ferguson.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.