Zelenszkij: meg fogunk találni mindannyiótokat

Az ukrán elnök vasárnap éjjeli bejelentkezésében kemény hangvételű üzenetet fogalmazott meg az orosz pilótáknak. Zelenszkij az ígérte nekik,  hogy mindenkit felelősségre fognak vonni a háborús bűnökért. 

2022. június 27., 06:55

Szerző:

Zelenszkij emlékeztetett arra, hogy vasárnap több rakétatámadás is ért polgári célpontokat az ukrán nagyvárosokban, az akciókban több civil meghalt vagy megsérült, írja az Index. Az ukrán elnök arról is beszélt, hogy a hasonló akciók megakadályozás érdekében növelni kell a nyomást Oroszországon további szankciók segítségével.

„Ma meg szeretnék fogalmazni néhány célzott üzenetet. Először is a pilótáknak, rakétakezelőknek, gépészeknek és mindenkinek üzenném, akik részt vesznek az Ukrajna elleni rakéták elindításában, hogy meg fogunk találni mindannyiótokat. Mindannyian felelősek vagytok ezekért a csapásokért. És ha valaki azt hiszi, hogy el tudja kerülni a felelősségre vonást arra hivatkozva, hogy parancsot teljesített, az téved”

– mondta az ukrán elnök. 

(Kiemelt kép: A 2022. március 20-án készült, az ukrán elnökség sajtóosztálya által közzétett képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videóbeszédet mond Kijevben. fotó: Az Ukrán Elnökségi Sajtószolgálat / AFP)