A baráti Kubába látogatott Szijjártó Péter

A magyar külgazdasági és külügyminiszter tárgyalásokat folytatott Miguel Diaz-Canel kubai köztársasági elnökkel, „konkrét együttműködési projektekről.”

2023. január 18., 22:11

Szerző:

Kétoldalú tárgyalást folytatott Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter Kubában, írja a HVG Online. A Miguel Diaz-Canel kubai köztársasági elnökkel Havannában találkozó Szijjártó a tárgyalásokról elmondta, „ a két ország gazdasági együttműködéséből a magyar gazdaság szereplői is sokat profitálhatnak, hiszen Kubában a magyar mezőgazdasági, élelmiszeripari és vizgazdálkodási megoldásokra, technológiákra és kapacitásokra nagy szükség van.”

A külgazdasági- és külügyminiszter ehhez hozzátette, a Kuba elleni amerikai blokád feloldását Magyarország is támogatja, hiszen erről a beterjesztett ENSZ-határozatokat is rendre megszavazzuk. A határozati javaslat legutóbb az Egyesült Államok és Izrael nem szavazatával és 184 igen szavazattal ment át az ENSZ közgyűlésén, de Washington nem tett ennek eleget.

(Kiemelt kép: Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter jobbján Miguel Diaz-Canel, Kuba köztársasági elnöke találkozójukon, Havannában. Fotó: Szijjártó Péter, Facebook)