Videó: Felszabadultan bulizik Finnország miniszterelnöke

A 36 éves Sanna Marinnak nem ez az első ilyen akciója, amivel megosztja a finneket, korábban kritizálta az ellenzék a Ruisrock fesztiválon róla készült fotót is, ahol rövidnadrágban szerepel.

2022. augusztus 18., 07:29

Szerző:

Videó látott napvilágot arról, hogy Sanna Marin, Finnország 36 éves miniszterelnöke mások társaságában önfeledten táncol zenére, miközben fehér rövidnadrában van. Magyarországon a felvételt először a 444.hu szúrta ki a baloldali kormányfőről. A felvételt eredetileg közlő Iltaleht arra hivatkozott, nem tudni, hol és mikor készült a privát videó, de mégiscsak a miniszterelnök szerepel rajta, ezért van hírértéke.

Marin mostanában főként arról híresült el, hogy az orosz-ukrán háború alatt keményebb fellépést sürget Vlagyimir Putyin ellen, vagy több fegyverszállítmányt követel Ukrajnának, illetve természetesen arról, hogy történelmi semlegességüket feladva Finnország csatlakozását is előkészíti a NATO katonai szövetséghez.

Ugyanakkor Finnországon belül, konzervatív honfitársai körében már többször váltott ki felháborodást a fiatal miniszterelnök a protokollt, vagy a szokásokat figyelembe nem igazán vevő médiamegjelenéseinek sora, míg hívei körében ez csak növeli elismertségét és kedveltségét.

Magyarországon is hír volt például, amikor Sanna Marin a finn Ruisrock fesztiválon rövidnadrágban jelent meg. Ebből is kisebb botrány kerekedett hazájában.

(Kiemelt kép: Sanna Marin. Fotó: Denis LOVROVIC / AFP)