Gyanús körülmények között halt meg Washingtonban egy Putyin-kritikus orosz üzletember

Az eredetileg lettországi illetőségű Dan Rapoport holttestére Washingtonban találtak rá, halálának több körülménye is tisztázatlan. Egy biztos: Putyint élesen és rendszeresen bírálta.

2022. augusztus 18., 19:29

Szerző:

Holtan találta vasárnap este lakhelye előtt a Washington fővárosi rendőrség Dan Rapoport orosz-lett-amerikai üzletembert. A rendőrség közlése szerint a Putyinnal kritikus, Ukrajna mellett a megszállás előtt és után is rendszeresen felszólaló üzletember körül egy törött mobiltelefont, floridai jogosítványát és más személyes tárgyak között 2500 dollár készpénzt találtak csupán, tehát erősen valószínűsíthető, hogy nem rablógyilkosság áldozata lett.

A rendőrség a helyszínelés után megállapította, Rapoport minden bizonnyal kizuhant lakóépülete egyik emeletéről az utcára.

Az amerikai sajtó azt is közzétette, Rapoport halála előtt pár nappal aggasztó bejegyzést közölt a közösségi médián. Ebben az Apokalipszis Most című filmből, a Marlon Brando által megformált Kurtz ezredes fotójához a filmbeli mondatot idézve azt írta, „The Horror”, azaz „a borzalom”.

A homályos utalástól függetlenül azonban a rendőrség az ügyben továbbra is nyomoz, de máris közölték, szerintük bűncselekményre semmi sem utal.

(Kiemelt kép: Dan Rapoport orosz-amerikai üzletembert holtan találták Washingtonban 2022. augusztus 18-án. Fotó: Ukrainian Corporate Governance Academy, Facebook)