Orosz tábornok követeli London bombázását

Egy Putyin közeli tartalékos orosz tábornok azt követeli, hogy a harmadik világháború kitörésének kezdetén először Londont bombázza le az orosz hadsereg. 

2022. június 27., 07:46

Szerző:

Egy közeli Putyin-szövetséges és tartalékos tábornok azt követelte, hogy a harmadik világháború kitörésekor először Londont bombázzák le az oroszok. Az 54 éves Andrej Guruljov képviselő, az orosz parlament védelmi bizottságának tagja azt is támogatta, hogy az oroszok szállják meg a NATO-országokat a Baltikumban – írja a Sun nyomán az Index. 

Az állami televízió 1-es csatornáján arról is beszélt, más lehetőségük nincs más módja Kalinyingrád blokádjának megakadályozására. Egy ilyen támadás hatására a életbe lépne a NATO kölcsönös védelemről szóló ötös záradéka, teljes körű háborús konfliktust robbantana ki. 

Az első légi hadműveletnél megsemmisítjük az ellenség űrszatellitjeinek teljes csoportját

– mondta Guruljov altábornagy, a fő Putyin-párti Egységes Oroszországot képviselő magas rangú parancsnok.

(Kiemelt képünk illusztráció: Füst száll fel Szeverodonyeck városában az ukrán és orosz csapatok közötti heves harcok során a kelet-ukrajnai Donbász régióban 2022. május 30-án, az ukrajnai orosz invázió 96. napján. Az EU vezetői megpróbálják majd túllépni Magyarország elutasító álláspontját az orosz olajembargóról 2022. május 30-án, a Moszkva elleni szankciók további szigorításának részeként, amelynek erői Kelet-Ukrajnában nyomulnak előre, a kulcsfontosságú Szeverodonyeck város szívében folynak a harcok. Fotó: ARIS MESSINIS / AFP)