Orbán Viktor: „A globalisták mind mehetnek a pokolba, én Texasba jöttem”

Orbán Viktor Amerikába jött és beszélt. 

2022. augusztus 4., 20:57

Szerző:

„A függetlenség, a szabadság és a szuverenitás a legkedvesebb érték Amerikának ezen a táján, ezért van bennünk közös. Hazám, Magyarország Európa magányos csillagállama”

– mondta Orbán Viktor Dallasban, a CPAC-en (Conservative Political Action Conference). A miniszterelnök hozzátette: Mi, magyarok, a függetlenségért, a szuverenitásért harcoltunk az elmúlt ötszáz évben, harcoltunk a kereszténységért, a kereszténydemokráciáért, amit a mai napig folytatunk.

Sok embert zavartak össze 

Értékelése szerint az Egyesült Államok konzervatívjai akarnak tőle előadást hallani.

„A meghívásommal sok embert sikerült összezavarniuk”

– mondta Orbán Viktor hozzátéve: már látja is a sajtóban megjelenő cikkeket, miszerint ő, mint Putyin trójai falova tartott ma beszédet.

Szerinte a Demokrata Párt gyűlöli őt és a Fideszt, és bár a magyar kormánynak jóban kell lennie a mostani amerikai kormányzattal is, megjegyezte: mind a Biden-, mind az Obama-kormány nyomás alá helyezte hazánkat, példaként említve, hogy utóbbi meg akarta változtatni hazánk alaptörvényét.

Hozzátette: mivel sikeresen ellenálltunk ennek a kísérletnek, ezért gyűlölnek minket, a Fideszt és a republikánusokat is.

„Amikor harcolunk, akkor legalább 100 százalékot beleteszünk és, az igazat mondjuk, még akkor is, ha támadnak bennünket”

– folytatta Orbán.

Szerinte fontos a zsidó-keresztény hagyományok tiszteletben tartása, ám mint mondta:

„Egy keresztény politikus sohasem lehet rasszista, a keresztény értékek pedig megvédenek minket attól, hogy túl messzire menjünk”

– utalt vélhetően saját tusványosi beszédére Orbán Viktor.

Sőt, mint mondta: a legrosszabb dolgok olyan emberekhez fűződnek, akik utálják a kereszténységet, majd gyors váltással Soros Györgyről, és a mögötte álló „hadseregről” kezdett beszélni.

Értékelése szerint a nácizmus és a kommunizmus rémségei azért történhettek meg, mert azok az országok feladták keresztény értékeiket, amit most a liberálisok meg akarnak ismételni.

Liberális bőrbe bújt marxisták és totalisták

Orbán szerint a „a liberálisok liberális nyelvezetet használnak, hogy marxista és totalista terveik álcázzák”, de - mint mondta:

„Magyarország egy Dávid méretű óriás, amely egyedül áll a globális woke Góliáttal szemben”

A slágertémára rákanyarodva közölte: a határkerítés működik, sikeres, annak felépítéséről pedig a magyar emberek döntöttek.

„Mert nem akartak illegális migrációt"

– mondta.

A családpolitikáról szólva, úgy vélekedett, hogy „úgynevezett progresszívek számára nem fontos a család, a konzervatívoknak viszont igen”. Szerinte, ha a hagyományos család megszűnik, akkor a nyugati világ elpusztul

Ha a tradicionális családok megszűnnek, akkor semmi sem mentheti meg a nyugati világot a pusztulástól. Példaként a „magyar modellt” felhozva közölte: Magyarországon felére csökkent az abortuszok száma.

Mint fogalmazott: a magyarok nemet mondtak a „a szülői beleegyezés nélküli szexuális felvilágosításra” – mondta, kihagyva, hogy a népszavazás amúgy érvénytelen lett.

„Az anya nő, az apa férfi” – hangsúlyozta.

Az orosz-ukrán háború kapcsán azt mondta: szolidárisak vagyunk Ukrajnával szemben, ám a béka csak az orosz-amerikai tárgyalásokkal képzelhető el.

A Nyugat jövőjét saját maga veszélyezteti

A miniszterelnök szerint rég nem látott veszély fenyegeti a Nyugatot, saját maga.

„A globalisták mind mehetnek a pokolba, én Texasba jöttem”

 – folytatta Orbán, aki szerint ideje "visszavenni az intézményeinket Washingtonban és Brüsszelben és ideje összehangolni csapataink mozgását.

(Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök munkaebéden vesz részt az Amerikai Konzervatív Unió (CPAC) vezetőségi tagjaival a CPAC nyári konferenciájának megnyitója előtt Dallasban 2022. augusztus 4-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)