Itt a brit kémek vasárnapi jelentése – fájó vereség érte az ukránokat

Az ukrán erők többsége valószínűleg kivonult a megmaradt védelmi állásaikból a donbászi Szeverodonyeck városában.

2022. június 26., 16:09

Szerző:

A brit védelmi minisztérium közzétette szokásos jelentését az orosz-ukrán háború állásáról, mindezt hírszerzési forrásaira hivatkozva.

A jelentés szerint az ukrán erők többsége valószínűleg kivonult a megmaradt védelmi állásaikból a donbászi Szeverodonyeck városában. 2022 áprilisában Oroszország felülvizsgálta a közvetlen hadjárati tervét, amely nem a teljes Ukrajna elfoglalását tűzte ki célul, hanem egy koncentráltabb offenzívát Donbaszban. A város elfoglalása az oroszok számára jelentős eredmény, a már csökkentett célkitűzésen belül, hiszen a település jelentős ipari központ, és fontos stratégiai pozíciót foglal el a Sziverszkij-Donyec folyó mentén. 

A brit védelmi minisztérium kiemeli, hogy ez csak egy a számos kihívást jelentő célkitűzés közül, amelyet Oroszországnak el kell érnie Kramatorszk elfoglalásához és a Donyeck városába vezető fő utánpótlási útvonalak biztosításához. 

(Kiemelt képünk: Az Akhmat Kadirovról elnevezett csecsen különleges rendőri ezred katonái az orosz katonai művelet során a Luhanszki Népköztársaság Szeverodonyecki járásában lévő Zolote-2 faluban. Fotó: Viktor Antonyuk / Szputnyik via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.