Mindent is lőnek az oroszok

Példának okáért eddig  hatvan templom semmisült meg a harcok során.

2022. március 29., 08:42

Szerző:

A károkat öt régióból, Kijev, Donyeck, Zsitomir, Zaporizzsja, Luhanszk, Szumi, Harkiv és Csernyihiv környékéről jelentették az ukrán fél részéről. „Ezek túlnyomó többsége ortodox templom. Mecsetek, zsinagógák, protestáns templomok, vallási oktatási intézmények és vallási szervezetek fontos adminisztratív épületei is megsemmisültek” – írja a Telex egy katonai elemző ügynökség hétfői közleménye alapján.

Az ukrán fél szerint eddig összesen 733 oktatási intézményt ért valamilyen kár a háború során. Mindezidáig 74 pedig teljesen megsemmisült. 

(Kiemelt kép: Megsemmisült orosz páncéltörő fegyver egy templom közelében Rudnyicse városában 2022. március 28-án. Fotó: Andrea Filigheddu / NurPhoto / NurPhoto / AFP)

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.