Videó: lőni tanítják az ukrán középiskolásokat

A nyári szünetet használják ki arra, hogy középiskolásokat tanítanak meg önvédelemre, fegyverek kezelésére és lövészetre az egyik, Lviv városában található művelődési házban.

2022. augusztus 8., 08:27

Szerző:

A gyerekek gyerekek. Nem háborúra képezzük ki őket, de látják, mi történik körülöttük. A szüleik, a szomszédjaik és a barátaik harcolnak. Érzik, hogy egy nap szükségük lesz ezekre a készségekre

– mondta a Szabad Európa által készített riportban a helyi ifjúsági lövésziskola vezetője. A helyi polgármesteri hivatal tervei szerint a rendhagyó tananyagot beépítik majd a normál tanterv keretei közé.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Ukrán katona egy svéd-brit hordozható NLAW páncéltörő irányított rakétavetővel. Fotó: STR / Ukrajna Fegyveres Erői / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.