Leszállt egy repülőgép Oroszországban, pedig nem is oda tartott

Hajtóműprobléma miatt kényszerleszállást hajtott végre az Air India indiai légitársaság egyik repülőgépe Oroszországban – tudatta a cég közleményében.

2023. június 7., 08:19

Szerző:

Az Újdelhiből San Franciscóba tartó repülőgép az orosz Távol-Keleten szállt le, a magadani repülőtéren. 216 utas és 16 fős személyzet volt a fedélzeten, és senki nem esett baja. 

Vedant Patel, az amerikai külügyminisztérium szóvivője tudatta, hogy feltételezhetően amerikai állampolgárok is vannak a gépen, de egyelőre nem világos, hogy hányan. Mint mondta: tudomása szerint az Air India másik repülőgépet küld értük, hogy folytathassák útjukat. 

Az AP amerikai hírügynökségnek nyilatkozva az egyik utas arról számolt be, hogy nem hagyhatják el a szállodát, ahol elhelyezték őket, és az Oroszországgal szembeni nemzetközi szankciók miatt a bankkártyáikat sem tudják használni. Az utasok úgy tudják, hogy csütörtökön utazhatnak tovább.

(Kiemelt képünk: Az Air India repülőgépei állnak a kifutópályán az újdelhi Indira Gandhi nemzetközi repülőtéren 2023. február 28-án. Fotó: Sajjad Hussain / AFP)

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.