Iráni tüntetések – A brit hírszerzéshez köthető embereket vett őrizetbe a Forradalmi Gárda

A brit hírszerzéshez köthető hét gyanúsítottat, köztük kettős állampolgárokat vett őrizetbe a Forradalmi Gárda, az országos kormányellenes tüntetésekkel kapcsolatban – közölte vasárnap az ISNA félhivatalos hírügynökség a biztonsági szolgálatokra hivatkozva.

2022. december 25., 19:28

Szerző:

A tájékoztatás szerint a Forradalmi Gárda hírszerzése a tüntetések hét fő vezetőjét a délkeleti Kermán tartományban fogták el. Úgy tudni, voltak köztük kettős állampolgárok is, aki megpróbálták elhagyni az országot. 

Az elfogott embereket az országot megrázó tüntetéshullámmal kapcsolatban diverzióval és összeesküvéssel vádolják. A Tasznim helyi hírügynökség csütörtökön még arról adott hírt, hogy az iráni biztonsági csoportok leleplezték az Izrael külföldi hírszerzéséért felelős Moszad négy műveleti csoportját. Ezek tagjait őrizetbe vették. A teheráni vezetés szerint a csaknem három hónapja tartó tüntetéseket Irán ellenségei szítják, ideértve a nyugati országokat és Szaúd-Arábiát is.

(Kiemelt képünk: Hoszein Szalami dandártábornok, az iráni katonai elitalakulat, a Forradalmi Gárda főparancsnoka beszédet mond a szíriai polgárháborúban elesett iráni katonák temetési szertartásán Teheránban 2022. augusztus 4-én. Fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh)

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.