Földrengés Ausztriában

Földrengés volt Ausztriában, a 4,1-es erősségű földmozgást Sopron térségében a lakosság is érzékelte – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel pénteken reggel.

2023. március 31., 07:48

Szerző:

A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának tájékoztatása szerint 2023. március 30-án, helyi idő szerint 22 óra 26 perckor földrengés volt Ausztriában, Bécsújhely térségében, az országhatártól megközelítőleg huszonöt kilométerre - írta az OKF. A földmozgás erőssége 4,1-es volt a Richter-féle skálán. 

A közlemény szerint a rengést Sopron térségében a lakosság is érzékelte, de károkról egyelőre nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez.

(Kiemelt képünk: A Mária Terézia Katonai Akadémia épülete Bécsújhelyen – korábban fegyvertár és börtön – amelynek falai közt fejezték le 1671-ben Zrínyi Pétert és Frangepán Ferencet. Ugyancsak ennek az épületnek a börtön-részében raboskodott 1701-ben II. Rákóczi Ferenc is, és innen szökött aztán Lengyelországba. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.