Csődöt jelentett Alex Jones, miután másfél milliárd dollár kártérítésre kötelezték

Magáncsődöt jelentett Alex Jones szélsőjobbos amerikai médiaszemélyiség, akit a bíróság valótlan állítása miatt csaknem másfél milliárd dollár kártérítés kifizetésére kötelezett.

2022. december 3., 06:53

Szerző:

Alex Jones, az Infowars vezetője, saját médiafelületén közölte pénteken, hogy a csődvédelmi keresetben egy és tízmilliárd dollár közötti tartozást, illetve egy és tízmillió dollár közötti vagyont tüntetett fel. Podcast adásában azt állította, hogy a csődeljárás bizonyítja majd, hogy tönkrement és arra kérte hallgatóit küldjenek anyagi támogatást a műsor fennmaradása érdekében. Ahogy fogalmazott, „mindenki látni fogja, hogy Alex Jonesnak majdnem semmi készpénze nincs”.

A radikális nézeteiről és konteóiról ismert médiaszemélyiséget több bírósági eljárás során csaknem másfél milliárd dollár kártérítésre kötelezték a 2012 Sandy Hook iskolai mészárlás áldozatainak hozzátartozói felé, mert saját médiumában hosszú időn keresztül valótlanul állította, hogy a tömeggyilkosság nem történt meg, és az csak egy kitaláció.

Az Infowarsban jelentette ki Kanye West, hogy nagyra tartja Hitlert

Kanye West egy csütörtöki interjúban hosszasan számolt be arról, hogy szerinte Hitlernek sok dolgot lehet köszönni, ami miatt sokra tartja őt, valamint egyenrangúan szereti a zsidókat és a nácikat. Az interjú után Twitterre posztolt egy Dávid-csillagot, benne egy szvasztikával, ami után ki is tiltották a platformról.

Kanye a műsorban elkezdte dicsérni Adolf Hitlert, ami a műsorvezetőt is kellemetlen helyzetben hozta, és próbálta menteni a helyzetet, de feleslegesen, ugyanis a rapper csak folytatta a náci diktátor dicsőítését. Kanye elmondta, hogy szerinte minden embernek van értéke, amit letett az asztalra, különösen Hitlernek.

(Kiemelt kép: Alex Jones amerikai szélsőjobboldali rádiós műsorvezető beszél Donald Trump amerikai elnök támogatóihoz Washingtonban 2020. december 12-én. Fotó: Olivier DOULIERY / AFP)

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.