Navalnij szóvivője: Putyin őrültebb mint gondoltuk

Leonyid Volkov szerint alábecsülték azt, mennyire veszítette el a realitásérzékét Putyin, a büntetőkolónián raboskodó Alekszej Navalnij azonban még lehet fogolycsere tárgya, ezen dolgoznak.

2022. november 28., 07:35

Szerző:

„Téves volt az értékelésünk arról, hogy Putyin valójában mennyire őrült” – vélekedett Leonyid Volkov, Alekszej Navalnij bebörtönzött orosz ellenzéki főtanácsadója Londonban tartott sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki vezető hívei úgy vélik, Navalnij állapota a büntetőkolónián egyre rosszabbodik, sorsáról mindenképpen Putyin elnök dönt majd, de reménykedhetnek a fogolycserében is.

A következő lépéseiről Putyin még a következő hetekben és hónapokban fog dönteni, ezért van esély arra is, hogy a nyugati kormányok meg tudnak vele egyezni Navalnij kiszabadításában, hangsúlyozta.

Az ellenzéki vezetőt időközben kisebb cellába helyezték át, ahol állandó, 24 órás megfigyelés alatt tartják, mert nem tetszett az orosz vezetésnek, hogy még onnan is üzeneteket juttatott ki, közölte a főtanácsadó. 

„Putyin láthatóan elveszítette realitásérzékét, de még ő is gondolkodik a lehetséges jövőbeli forgatókönyveken. Ilyen körülmények között Navalnij lehetséges alku tárgya lehet, túlélése azon múlhat, hogy Putyin potenciális tárgyalási alapnak tekinti-e majd az ukrán háború kapcsán” – idézi Volkovot az Index a Guardian nyomán.