Alec Baldwin először beszélt a tragikus forgatásról

Több megdöbbentő állítás is elhangzott a színésztől. 

2021. december 2., 07:42

Szerző:

A tragédia óta először adott interjút Alec Baldwin, azt  állítja, hogy nem ő lőtt azzal a  fegyverrel, amely megölte Halyna Hutchins-t a Rust című film forgatásán. A színész az ABC tévécsatornának, George Stephanopoulos riporternek adott interjújában beszélt a történtekről – írja a The Guardian

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a Rust című film forgatása során Alec Baldwin színész elsütött egy kellékfegyvert, ami egy 42 éves operatőrnő, Halyna Hutchins halálát okozta. Baldwin megsebesítette a film rendezőjét, Joel Souzát is, aki már nem szorul kórházi ápolásra.  

Alec Baldwin azt állítja, hogy nem ő húzta meg a ravaszt azon a fegyveren, amely októberben megölte Halyna Hutchins operatőrt a Rust című film forgatásán.

Az ABC-interjú előzetesében – amely Baldwin első nagyinterjúja a tragédia óta – Stephanopoulos arra a kérdésére, hogy a forgatókönyvben nem szerepelt, hogy a ravaszt meghúzzák, Baldwin azt a megdöbbentő választ adta, hogy

„Nos, a ravaszt nem húzták meg. Nem én húztam meg a ravaszt”

– jelentette ki Baldwin. Stephanopoulos visszakérdezett, de a színész tartotta magát válaszához: „Szóval sosem húzta meg a ravaszt?”, amire Baldwin így válaszol: „Nem, nem, nem. Soha nem fognék fegyvert senkire és nem húznám meg a ravaszt. Soha” – mondta a színész.

Stephanopoulos szerda reggel a Good Morning America című műsorban “nyersnek” és “intenzívnek” nevezte a 80 perces beszélgetést.

„Több ezer interjút csináltam az ABC-nél az elmúlt húsz évben, de ez volt a legfelkavaróbb. Ahogy azt el lehet képzelni, össze van törve, de ezzel együtt nagyon őszinte volt. Minden kérdésre válaszolt, beszélt Halyna Hutchinsról, beszélt arról, amikor találkozott Halyna családjával. Részletekbe menően elmondta, mi történt aznap a forgatáson, és bevallom, az egy óra húsz perc alatt, amíg beszélgettünk, nem egyszer értek meglepetések”

– fogalmazott.

A Sante Fe megyei seriff hivatala vizsgálja a lövöldözést, nagyrészt arra összpontosítva, hogyan kerültek a forgatásra tiltott, éles lövedékek a Baldwin által is használt fegyverbe. A jelentések szerint Baldwin azt hitte, hogy a fegyver nincs megtöltve.  A fegyvert Dave Halls rendezőasszisztens adta át neki, aki állítólag azt mondta, hogy „hideg fegyver”. A forgatáson a fegyvereket, köztük a Hallnak adott fegyvert is, a 24 éves Hannah Gutierrez Reed kezelte.

 

(Kiemelt kép: Egyesült Államok - 2021.10.23.: A helyiek és a helyi filmes közösség tagjai gyászolják Halyna Hutchins operatőrt. Fotó: MOSTAFA BASSIM ADLY / ANADOLU AGENCY VIA AFP)