16 éves szerb fiú halt meg koronavírus miatt, szülei találtak rá

Az anyja szerint nem tudta bevenni a gyógyszereit.

2021. október 20., 16:17

Szerző:

Súlyosbodik a járványhelyzet Szerbiában, kedden egy 16 éves kruševaci tinédzser is meghalt koronavírus fertőzés miatt – írta a Jutarnji list. Mint a fiatal édesanyja közölte, a fiú és apja koronavírus tesztje pár nappal korábban lett pozitív, így a 16 éves tinédzser karanténba került október 15-én.

„A fiam egészséges gyerek volt. Miután a férjem megfertőződött, mind a lányomat, mind a fiamat tesztelték. Mindkettejük eredménye pozitív lett. Az orvosok megkezdték a terápiát, de a fiam nem tudott semmit lenyelni. Amint bevett valamit, azonnal hányt is. Azt mondta, hányingere van, és nem tud aludni. Az elmúlt három napban ő is lázas volt, és köhögött” – nyilatkozta az anya. Mint hozzátette, kedd reggel az ágy mellett fekve találták meg a fiát, miután a lánya felébresztette a szülőket, vizsgálják meg a testvérét. A nő szerint a család többi tagja is rossz állapotban van, azt mondta, a lányának infúziót kell kapnia.

A kruševaci iskolából, ahol a tinédzser is tanult, azt közölték, nem tudják, hogy a fiú valóban koronavírusos volt-e, mivel erről még nincs hivatalos információjuk. Hozzátették: legutóbb október 12-től kaptak információt a szülőktől, amikor arról számoltak be, hogy a fiú karanténban van.

(Kiemelt képünk illusztráció: Fotó: Dimény András / 168.hu)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.