Zsidózott a villamosmegálló a Blahán

Meghekkelték az egyik Blaha Lujza téri villamosmegállót, amely így antiszemita szövegekkel bombázta az utazóközönséget.

2022. július 11., 14:23

Szerző:

A Blaha Lujza téren, a Nyugati pályaudvar irányába közlekedő villamos megállójában egy fekete hangszóróból nagy hangerővel szóltak egyelőre beazonosítatlan eredetű, szélsőséges, antiszemita beszédek – írta meg a Telex. Mint írják a BKV–BKK emberei már a helyszínen voltak, és azt mondták, nem hozzájuk tartozik a hangszóró és egyelőre azt sem lehet tudni, kinek az akciójáról van szó. 

Kétféle szöveg ismétlődött. Az egyik egy rövidebb felvétel volt, amelyen arról esett szó, mi lenne, ha Tomcat, az utóbbi időben újra aktív radikális aktivista lenne a miniszterelnök, amire az a válasz érkezett, hogy akkor tele lenne minden „zsidó hullákkal és falhoz csapkodott csecsemőkkel”, a „más véleményűeket” pedig „karóba húznák fekete ruhás halálbrigádok”. A másik felvételen pedig valaki arról beszélt, hogy a rendőrségi és ügyészségi vezetők között többen is zsidók.

A lap megkereste a villamosmegállóba kihelyezett „hangos plakátot” kihelyező JCDecaux reklámcéget is, akik azt válaszolták, hogy „A Blaha Lujza téri megállóban a JCDecaux által kihelyezett műszaki megoldást hackertámadás érte, amelyről ma kaptunk értesítést. A hibát azonnal elhárítottuk, ugyanakkor együttműködünk a hatóságokkal az ügy kivizsgálásában.”

(Kiemelt képünk: A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 4-es vonalán közlekedő modern Combino villamos és várakozó utasok a Blaha Lujza téren. MTVA/Bizományosi: Juhász Gábor)