Villámárvíz volt Kétyen

Még most is lapátolják az iszapot. 

2023. június 7., 13:39

Szerző:

A  tolnai Kétyet villámárvíz árasztotta el kedden, a helyi mezőgazdászok mérése szerint cirka fél óra alatt 40-45mm eső hullott le. A saras víz a településen több házat is elöntött, autókat is elsodort és még most is lapátolják az iszapot a lakosok – írja az Időkép

Gödrei Zoltán, Kéty polgármestere az Időkép megkeresésére elmondta, hogy a község három domb között fekszik, a dombokon a vetésforgó miatt jelenleg olyan növénykultúra van, ahol a sorközökben le tudott ömleni a víz. A polgármester elmondása szerint a helyi kultúrház mögött mélyebben elhelyezkedő családi házakban és azok kertjében keletkezett a legtöbb kár. A saras vízfolyam rengeteg hordalékot hozott magával, virágládákat, faágakat és 2 autót is megemelt.  A polgármester úr beszámolója szerint az egyik autó az árokban végezte, a másikat a hidak oldalához verte oda a folyam. A helyiek úgy emlékeznek, hogy 1970 óta nem volt ekkora esőzés a településen.

„Az egyik itt található ház szuterénjében 80 cm magasan állt a víz, a falu lakóival a 140 m2-ről együtt hordtuk ki a vastagon lerakódott iszapot, illetve próbáltuk letakarítani a falakat, kisikálni a ház padlóját. Este 11-ig megállás nélkül dolgoztunk" – mondta Gödrei Zoltán a portálnak. A polgármester beszámolója szerint a kármentés zajlik, a község emberei összefogtak és saját kertjükön kívül a murvás utakat is próbálják takarítani, hogy újra helyreállhasson a közlekedés. 

(Kiemelt képünkön: Villámárvíz Kétyen. Fotó:Időkép felvételének képernyőfelvétele)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.