„Van, ami örök” – ismét beszédet mond Orbán Viktor Tusnádfürdőn

Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke reméli, hogy ha nem is örök, de nagyon hosszú életű lesz a rendezvény.

2022. június 27., 16:00

Szerző:

Idén július 19.-24. között rendezik meg a 31. Tusványost – nyilatkozta Németh Zsolt az atv.hu-nak. Most a „Van, ami örök” lesz a mottó Tusnádfürdőn, és hagyományosan Orbán Viktor miniszterelnök lesz a fő szónok.

Utoljára a 30. tábort rendezték meg 2019-ben, a koronavírus-járvány miatt azonban a 2020-as és ‘21-es tusnádfürdői tábor elmaradt.

„De egy olyan rendezvénynek, mint Tusványos, folytatódnia kell” 

– fogalmazott most a fideszes politikus.

Németh Zsolt, aki a Tusványosi szenátus társelnöke is, a kérdésünkre elmondta: a mostani rendezvény mottója a “Van, ami örök” lesz.

„Ez a mottó azt tükrözi, hogy vannak örök értékek az emberi életben és a politikának ezeket kell követnie. Másrészt pedig vannak olyan intézmények is, amelyek hosszú életűek, egyfajta rendszerváltó intézménynek lehet tekinteni most már Tusványost” – jelentette ki.

„Reméljük, ha nem is örök, de nagyon hosszú életű lesz”

 – mondta Németh Zsolt.

A miniszterelnök 2014-es beszéde az egyik legemlékezetesebb, amit az illiberális demokráciáról mondott, ez rendkívül nagy politikai vihart kavart - nemzetközi színtéren is komoly visszhangja volt.

(Kiemelt kép: Németh Zsolt, Orbán Viktor és Tőkés László a Bálványosi Szabadegyetemen. Fotó: Németh Zsolt Facebook-oldala)