Hol van a százhalombattai polgármester doktori disszertációja?

Vezér Mihály százhalombattai polgármester előszeretettel használja a PhD rövidítést a neve előtt, viszont doktori disszertációjának egyszerűen nyoma sincs. A polgármester pedig nem is válaszol az erről szóló kérdésekre.

2022. június 23., 16:39

Szerző:

Nincs nyoma akadémiai és egyetemi adatbázisokban a százhalombattai polgármester félhivatalos közlés szerint 2011-ben megvédett doktori disszertációjának, miközben Vezér Mihály előszeretettel használja a PhD rövidítést a neve előtt – írta az Átlátszó. Egy 2011-es sajtóközlemény szerint Vezér közgazdaságtudományból védte meg a doktori értekezését.

A portál rengeteg felületen, többször is érdeklődött a polgármester disszertációja iránt, de egyszer sem kaptak választ. Arra akartak választ kapni, hogy mikor és hol védte meg a doktori értekezését? Mi a címe? Ki volt a témavezetője? Valamint a másolatát is elkérték volna. A disszertációkat két központi adatbázisban lehet megtekinteni: a Magyar Tudományos Művek Tárában, és az Országos Doktori Tanács adatbázisában. Az Átlátszó itt sem találta meg Vezér disszertációját.

A doktori disszertációk nyilvánosak, mindenki által hozzáférhetőek. Az értekezés védését szintén nyilvánosan meg kell hirdetni.

További érdekesség, hogy Vezér önéletrajza szerint elvégezte a közgazdaságtudomány egyetemet, viszont arról nincs elérhető adat, hogy mikor kapta meg a diplomáját.

(Kiemelt kép forrása: Vezér Mihály Facebook-oldala)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.