Rogán Antal kénytelen volt megjelenni a nyilvánosság előtt

Rogán Antal a parlament nemzetbiztonsági bizottságának szerdai meghallgatásán azt mondta, világos elvárásokat fogalmaz meg a minisztériumokhoz tartozó polgári titkosszolgálatok felé. Azt várja a titkosszolgálatoktól, hogy lépjenek fel „a háborús propaganda” ellen. 

 

2022. május 18., 14:42

Szerző:

Határozottan elvárják, hogy azonosítsák be és lépjenek fel a „háborús propaganda” ellen. Ide sorolta azokat is, akik azt akarják, hogy „a magyar emberek fizessék meg a háború árát”.Erősíteni fognak az energiabiztonsági vonalon, itt új szakembereket is bevonnak a TIBEK-ből létrejövő Nemzeti Információs Központba. Beszél arról, hogy a háború utáni időszakra is fel kell készülni, mert sok fegyver került is és idegen harcosok mozognak mindkét oldalon – írta a 444.

Rogán minisztériuma a titkosszolgálatokon túl más feladatkörökkel is bővült, mostantól a Miniszterelnöki Kabinetiroda lesz miniszterelnök kizárólagos szervezete. Hozzá tartozik majd a kormányiroda, a miniszterelnöki programiroda, a kommunikációs feladatok, az általános politikai koordináció, a turizmus, a digitális fejlesztés, a Nemzeti Kommunikációs Hivatal, a koncessziós iroda, a Nemzeti Filmintézet és a mozgóképes kultúra, az elektromos hírközlés és a médiaszabályozás is. De Rogán Szentkirályi Alexandra részvételével létrehozna egy országmárkát építő központot is.

(Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás)