Már az első nap összeomlott az online népszámlálási rendszer

A nagy érdeklődésre való tekintettel összeomlott a népszámlálási rendszer oldala, még szombat este kilenckor is döcögött.

2022. október 1., 21:54

Szerző:

Szombaton a Telexnek a nap folyamán több olvasója is a tudtára adta, hogy nem tudtak részt venni az online kitöltéssel kezdődő népszámlálásban, mert az online felület nem működik rendesen. 

Szombat este már használhatatlanná vált az oldal, a népszámlálás zöld számát hívva pedig egy robothang arról tájékoztatott, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel a népszámlálás online rendszere összeomlott. 

Arról nincs hír, hogy mikorra javítják meg a rendszert. A 2022. október elsején elindult népszámlálás több lépcsős: először elsejétől 16-ig online kell regisztrálni, ha ez nem történt meg, népszámláló biztosok keresik fel a jelentkezőt. Ha így sem sikerült az illetőt számba venni, az november végén a helyi jegyzőnél maga jelentkezhet be a nyilvántartásba.

A Telex este kilenc óra környékén jelentette, hogy volt olyan kolléga a szerkesztőségükben, akinek nagyon sokadik próbálkozásra sikerült bejutnia a felületre. A remény hal meg utoljára.

Az első nap összeomlott a Népszámlálás online regisztrációs felülete 2022. október 1-én.

(Kiemelt képünk: A Népszámlálás online regisztrációs felülete 2022. október 1-én. Forrás: Népszámlálás2022.hu)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.