Orbán Balázs a NATO-csatlakozás blokkolásáról: „Jó reggelt, Stockholm!”

Orbán Balázs, Orbán Viktor miniszterelnök politikai igazgatója végre válaszolt arra gyakran ismételt kérdésre, hogy a magyar kormány ugyan miért nem ratifikálja Svédország NATO-csatlakozását.

2023. március 24., 09:36

Szerző:

Pár hete Hende Csaba fideszes képviselőkből álló delegációval utazott Stockholmba, ám nem tudták megválaszolni azt a kérdést, hogy miért Magyarország miért blokkolja több, mint fél éve Svédország NATO-csatlakozását. Orbán Balázs azonban csütörtökön végre előállt egy magyarázattal – vette észre a 24.hu.

Orbán Viktor miniszterelnök politikai igazgatója egy Twitter-bejegyzésben három, svéd politikusoktól származó idézetet sorolt fel:

2021. március 3 – „Az EU feladata marad a magyarországi folyamatok megfékezése, a magyar kormány nyomás alá helyezése és az egyre erősödő ellenzék támogatása.”
(a Mérsékelt Párt akkori vezetője, jelenlegi miniszterelnök, Ulf Kristersson)
 
2021. június 30 – „Most már elengedhetetlen, hogy az EU egyértelműen cselekedjen és hogy az új feltételrendszer révén állítsa le a kifizetéseket Magyarország részére.”
(Jessika Roswall, a Mérsékelt Párt akkori szóvivője, mostani EU-ügyi miniszter)
 
2022. május 10. – „Magyarország xenofób és nacionalista kormánya továbbra is megsérti a jogállamiság elvét és lemond Ukrajna támogatásáról.”
(Johan Pehrson, a Liberális Párt akkori elnöke, jelenlegi munkaügyi miniszter).

Bejegyzését Orbán Balázs annyival zárja: „Jó reggelt, Stockholm!” 

(Kiemelt képünk: Orbán Balázs, az MCC kuratóriumi elnöke, a miniszterelnök politikai igazgatója beszédet mond a Mathias Corvinus Collegium (MCC) második nemzetközi médiakonferenciáján 2023. január 25-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi)