Nyílt levélben kérik Novák Katalint, hogy ne írja alá a szociális törvény módosítását

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége nyílt levélben kéri Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a szociális törvény módosítását és küldje vissza azt megfontolásra az Országgyűlésnek.

2022. november 26., 10:59

Szerző:

A levélben többek közt úgy fogalmaztak: „a szociális törvény módosítása cserbenhagyás: éppen akkor csökkentené a polgárok jóléte és létbiztonsága iránti állami felelősséget, amikor a megélhetés költségeinek növekedése miatt még többeket veszélyeztet az elszegényedés, a korábban is szegénységben élő polgárokat pedig a teljes ellehetetlenülés fenyegeti” – írja a 24.hu.

„Válságos időket élünk: a feladat ilyenkor azoknak a társadalmi rendszereknek a megerősítése, amelyeken keresztül biztonságot és védelmet nyújthatunk egymásnak”

– fogalmaztak, hozzátéve, hogy a parlament által elfogadott törvény épp ezzel ellentétes irányba mutat. Ezért arra kérik a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a törvényt, hanem küldje vissza megfontolásra.

(Kiemelt képünk: Novák Katalin. MTI/Rosta Tibor)

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.