Nekiment az MSZP Ujhelyi Istvánnak

Tartozásának rendezését és Európai Parlamenti mandátumának visszaadását követeli az MSZP Ujhelyi Istvántól az MSZP, aki vasárnap jelentette be, hogy kilép a pártból. 

2022. október 2., 14:50

Szerző:

Mint arról korábban beszámoltunk Ujhelyi István szokásos vasárnapi nyílt levelében jelentette be, hogy kilép a Magyar Szocialista Pártból. Az MSZP rövid közleményben kommentálta Európai Parlamenti képviselőjének kilépését, melyben azt írják:

„Ujhelyi István az MSZP nevének sikertelen megváltoztatása, a visszavont népszavazási kezdeményezése és a feladott pártelnöki ambíciója után úgy döntött, kilép a Magyar Szocialista Pártból. Abból a közösségből, amelynek nemrég még azt ígérte, továbbra is aktív tagja lesz, és elszántan küzd a közös sikerekért.”

„Csalódva, de barátsággal gondolunk Ujhelyi Istvánra” – írják, hozzátéve, hogy

„a hosszú barátság alapja a pontos elszámolás. Arra kérjük Ujhelyi Istvánt, rendezze a szocialista párt felé az elmúlt években felhalmozott jelentős tartozását, egyben felszólítjuk, hogy adja vissza EP-képviselői mandátumát, amelyet a Magyar Szocialista Párttól kapott.”

(Kiemelt képünk: Ujhelyi István a Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti képviselőjé2021. November 26-án. Fotó: Adrián Zoltán / 168.hu)

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.