Müller Cecília a kollégáit szidta le e-mailben, csak címzettként Hadházy Ákos is rákerült

Müller Cecília véletlenül a levelezési listán felejtette Hadházy Ákost.

 

2021. február 8., 09:34

Szerző:

A független képviselő egy 17 milliárd forintos uniós projekt dokumentációja után érdeklődött a Nemzeti Népegészségügyi Központnál (NNK), ám ezt egyelőre nem adták át neki, csak 14-ről 45 napra hosszabbították a válaszadási határidőt. A hivatalos indoklás szerint erre azért volt szükség, mert a kérés teljesítése veszélyeztetné a járványügyi védekezést.

Ezután Müller Cecília országos tiszti főorvos e-mailben küldte el az NNK munkatársainak azt az e-mailt, amiben számon kérte őket az indoklás miatt.

De hiba csúszott a számításaiba, ugyanis a levelezési listán ott volt Hadházy Ákos is,

aki nem sokkal később meg is osztotta a képernyőképet Facebook-oldalán

A levélben ezt írta Müller Cecília: „Kedves Kollégák! Nincs erre jobb szövegünk? Ez veszélyezteti a feladat ellátást, miért kell beleírni? Egyszerűen miért nem hivatkozunk a jogszabályra, hogy 45 nappal meghosszabbítjuk az adatszolgáltatást, és kész. Köszönöm szépen! Cili”

Hadházy Ákos szerint ezzel a levéllel Müller beismerte, hogy egy országgyűlési képviselőnek szóló hivatalos levélben hazudott, hamis kifogással, törvénytelenül odázta el az információ átadását, ugyanis ő nem közérdekű adatigényléssel fordult az NNK-hoz, hanem országgyűlési képviselőként.

(Kiemelt kép: MTI | Balogh Zoltán)