Megvan, mikor vásárolhatta meg a magyar kormány a Pegasust

Netanjahu budapesti látogatásán üthették nyélbe az üzletet.

2022. január 14., 21:43

Szerző:

Benjamin Netanjahu 2017-es budapesti látogatásán dőlhetett el, hogy a magyar kormány megvásárolja az izraeli Pegasus kémszoftvert – Vadai Ágnes egy titkosított dokumentum alapján, amelybe a héten tekinthetett bele. A DK országgyűlési képviselője elmondta, annak tartalmáról ugyan nem beszélhetett, de annyit elmondott, hogy valamilyen eszköz külföldről történő beszerzéséről szól, a dátuma pedig egybeesik azzal, amikor Izrael akkori miniszterelnöke Budapesten járt, írja az RTL.

A magyar kormányfő a látogatáskor azt mondta: „Netanjahu miniszterelnök úr javaslatot tett, hogy állítsunk fel munkacsoportot, közös munkacsoportot a terrorizmus elleni küzdelemben. Ezt elfogadtuk. A miniszterelnök úr tett egy másik javaslatot is: állítsunk fel egy közös munkacsoportot a technológiai kooperáció elősegítése érdekében.” Netanjahu ezután azt mondta, sok mindent tudnak kínálni biztonsági és technológiai területen is, amivel mindkét fél jól jár.

(Kiemelt kép: Kobi Gideon / GPO / Handout / Anadolu Agency via AFP)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.