Gyorsan kiválasztotta új helyettes államtitkárát Szijjártó Péter

A miniszter és az új helyettes államtitkár régi ismeretséget ápolnak egymással.

2023. június 7., 10:26

Szerző:

Helyettes államtitkár lett Marosvári Csaba, akiről eddig azt lehetett tudni, hogy elfalatozott öt és fél millió forintot Szijjártó Péterrel – írja a Népszava. Marosvári neve ismerősen csenghet azoknak, akik valamennyire figyelemmel követik Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tevékenységét.

Az új helyettes államtitkár ugyanis egyike volt annak a 49 fős társaságnak, amelynek tagjai a miniszter tavaly februári Kairó-Manáma repülőútján csak az étel- és italfogyasztására 5 és fél millió forintot költöttek, a fedélzeti internethasználatra pedig 6,85 millió forintot.

Azaz a delegációnak csak az étel- és italfogyasztása, valamint netezése mintegy 12,4 millió forintot emésztett fel a repülőúton

számoltunk be róla..

Marosvári Csaba elődje, Zombori Dóra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium energiaellátás biztonságáért felelős helyettes államtitkára lemondott, így tegnap megszűnt a mandátuma. A Magyar Közlönyben megjelent friss kormányrendelet szerint Orbán Viktor Szijjártó Péter javaslatára nevezte ki Zombori Dóra utódját, Marosvári Csaba személyében.

 

(Kép forrása: Facebook / Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.