Márki-Zay nem tartja a jogosnak a zsidózása utáni felháborodást

„Szokjanak hozzá, hogy ezekről őszintén fogunk beszélni” – mondta Márki-Zay Péter.

2022. január 12., 08:34

Szerző:

Bárkivel szívesen leülök tárgyalni, aki kormányváltást akar, de ehhez nem nyílt levelet, hanem egy közvetlen hívást várok – mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában Márki-Zay Péter közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt, utalva ezzel Gattyán György milliárdos által a napokban közzétett nyílt levélre. Az Egységben Magyarországért jelöltje szerint mindenki, aki az előválasztás óta vagy azon kívül akar indulni a választáson, az a Fidesz céljait szolgálja ki, és ebből a szemszögből Gattyán György és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt ugyanaz. 

Egészségügyi kérdésekről szólva Márki-Zay elmondta, megdöbbent azon, hogy a Fidesz azzal támadja, hogy fizetőssé tenné az egészségügyet, miközben szerinte épp a kormánypártok készülnek erre. Ígérete szerint az ellenzék csökkentené a kórházi várólistákat, mindezt pedig úgy érnék el, hogy a magánkórházakat is bevonnák az állami ellátásba. A terv szerint a jövőben, amennyiben egy állami intézmény nem tudna 6 héten belül időpontot adni egy páciensnek vizsgálatra vagy műtétre, akkor azok elvégzését magánklinikán végezhetnék úgy, hogy a társadalombiztosító fizeti, írja a 444.

Az ellenzéki jelölt szerint, ha ez nem így lesz, azért őt személyesen lehet majd számon kérni. Hozzátette: a GDP 7 százalékára szeretnék felvinni az egészségügyre fordított összeget, ehhez évente 1000-1200 milliárddal kell növelni a költést.

Az ellenzéki miniszterelnök kijelentései hetek óta borzolják a kedélyeket a közéletben, ugyanis előbb újévi köszöntőjében beszélt arról Márki-Zay, hogy a Covidban elhunyt nyugdíjasok többsége fideszes volt, ezt követően pedig Orbán Viktor grazi látogatásairól, valamint a Fideszben lévő zsidókról beszélt. MZP hozzátette: nem szándékozik abbahagyni ezeket a bejelentkezéseket. Amikor pedig Rónai Egon rákérdezett, miért téma az, hogy valaki meleg vagy zsidó, Márki-Zay azt válaszolta, „szokjanak hozzá, hogy ezekről őszintén fogunk beszélni”.

(Kiemelt képünk illusztráció: Márki-Zay Péter sajtótájékoztatója a budapesti Kossuth téren, 2021.10.08. Fotó: Adrián Zoltán/168)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.