Márki-Zay Péter: A Fidesz keze alá dolgoznak, akik felfújják a mondataim

Az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szerint a Fidesz beépített emberei a baloldalnál is nyüzsögnek. 

2022. január 23., 20:46

Szerző:

Márki-Zay Péter egytől egyig műbalhénak tartja az elmúlt hetekben megjelent, vele kapcsolatos botrányokat – derül ki a Szeretlek, Magyarország! interjújából.

Csak semmi elszólás

Az interjú során az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje elmondta, hogy a jelenlegi botrányok – és sokak szerint az ellenzéket megosztó események – után is ugyanakkora esélyt lát a győzelemre, mint októberben. Továbbá kiemelte, hogy az utóbbi időben nagy port kavaró mondatai korántsem elszólások voltak.

„Sem a Covidban meghalt nyugdíjasok, sem a Fideszben lévő zsidók esetében nem volt semmi félreérthető, egyszerű műbalhékról van szó”

– hangsúlyozta a politikus, aki arra a kérdésre, hogy ezek a mondatok tudatosak voltak-e, azt a választ adta, hogy: „ha azok a részek másként hangzanak el, vagy el sem hangzanak, akkor valami mást emeltek volna ki”.

„Ezeket azok a megmondóemberek fújják fel, akik kifelé az ellenzékiség látszatát mutatják, de valójában a Fidesz keze alá dolgoznak”

– tette hozzá.

A Fidesz által beépített megmondóemberek hemzsegnek az ellenzékben

Az ellenzék jelöltje szerint ezek az emberek nem tartoznak számára az ellenzék közé, példákat pedig nem akart említeni. De az biztos szerinte, hogy ezek a személyek a baloldal bomlasztásáért fizetést vagy pénzben mérhető előnyöket kapnak.

„Azt kérem mindenkitől, hogy tegye magában tisztába: aki a kormányváltás ellen dolgozik, az fideszes. Aki pedig a kormány ellen dolgozik, az ellenzéki. Ez ilyen egyszerű”

– jelentette ki Márki-Zay Péter.

(Kiemelt kép: Hódmezővásárhely, 2018. március 19. Márki-Zay Péter a városháza dísztermében 2018. március 19-én. Fotó: MTI Fotó: Ujvári Sándor)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.