Márki-Zay Péter megnyerte az ellenzéki előválasztást

Márki-Zay Péter a szavazatok csaknem 60 százalékával megnyerte az miniszterelnök-jelölti választást.

2021. október 17., 20:22

Szerző:

Márki-Zay Péter a szavazatok csaknem 60 százalékával megnyerte a miniszterelnök-jelölti választást. Karácsony Gergely is ott volt Márki-Zay Péter eredményváróján. Azt mondta, hogy győztek és egy embernek van félnivalója, aki nem más, mint Orbán Viktor. 

Karácsony Gergely szerint a hazaszeretet forradalma zajlik ma Magyarországon. Kiemelte, hogy az elmúlt napokban azt mondták neki, hogy végre van egy ember, aki hazafiként viselkedik, aki nem más, mint Márki-Zay Péter. A főpolgármester megköszönte azoknak a munkáját, akik részt vettek az előválasztás lebonyolításában, ugyanis szerinte ez nem más, mint a hazaszeretet forradalma. Amit végig kell vinni egészen áprilisig. Egy mondat, ami meghatározó szerinte ez nem más, mint ,,A haza minden előtt!" A főpolgármester ezenkívül gratulált a DK-nak, szerint Dobrev Klárával együtt fogják a hazát megváltoztatni.

Márky-Zay Péter mindenkinek köszönetet mondott, de külön kiemelte a családját, feleségét és gyermekeit. Ők végig mellette álltak. Emellett hangsúlyozta, Hódmezővásárhely hatalmas támogatását, ők végig támogatták. A miniszterelnök-jelölt azt mondta, hogy egy nagyon széles és tiszta koalíció áll mögötte. Márki-Zay szerint ezt a csatát nem a pártok nyerték meg, hanem azok, akik bíztak a váltásban még az ellenzék színterén is. Szerinte: olyan emberek vannak mellette, akik bíznak abban, hogy valóban váltást akarnak, akik nem hagyják a bűnt.  

Márki-Zay azt mondta: ezt a csatát nem ő nyerte, hanem azok a fiatalok, akik most is jelen vannak az eredményvárón. Tehát meglátása szerint Orbán Viktornak a fiataloktól kell félnie, ugyanis ők kormányváltást akarnak. 

Külön gratulált a DK-nak, vagyis Dobrev Klárának. Márki-Zay azt mondta, tegnap felhívta Dobrev Klárát, és megegyeztek, hogy együtt fognak győzni, szövetségben 2022 áprilisában. Kiemelte, biztos abban, hogy együtt mennek tovább.

Márki-Zay Péter azt mondta, most nem Karácsony Gergely, hanem ő fogja kapni a támadást, de tűrni fogja a magyar emberek miatt. Kiemelte, új kultúrát akar építeni, egy új Magyarországot, ugyanis csak szeretettel lehet győzni. Elmondása alapján: ,,elfogadhatatlan minden gonoszság, szeretettel kiállnak mindenkiért, jobb- és baloldalért, a zsidókért, a cigányokért, a melegekért." Azt mondta, ez egy csata volt, de nekik a következő háborút is meg kell nyernie. Ezt pedig úgy fogják állítása szerint megtenni, ahogy Hódmezővásárhelyen. 

 

 (Kiemelt képünk: Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely a budapesti Anker-közben tartott eredményvárón. Fotó: Merész Márton/168) 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.