Döntöttek a magyar focista ügyében, aki megvakított egy szurkolót

A futballista egy flakont dobott a szurkoló felé, ami olyan súlyosan megsértette a bal szemét, hogy nem lehetett megmenteni a látását.

2021. október 20., 15:25

Szerző:

Az ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt indított eljárást egy magyar focista ellen, mivel eldobott egy flakont, ami miatt megvakult egy vendég szurkoló. Az ügyben a napokban hirdetett ítéletet a Fonyódi Járásbíróság.

A vád szerint a büntetett előéletű, 34 éves a vádlott 2020 októberében Somogyváron a hazai csapatban futballozott a megye felnőtt II. bajnokság egy mérkőzésén. A meccs során lecserélt férfinak nem tetszett a játékvezető egyik döntése, ezért bekiabált a pályára, majd az egyik szurkolóval is szóváltásba keveredett. A vita során az indulatos vádlott a kezében tartott 7,5 dl-es, kevés vizet tartalmazó műanyag palackot nagy erővel a tőle 3,4 méterre álló sértett felé dobta, akinek az eldobott tárgy olyan súlyosan megsértette a bal szemét, hogy látását nem lehetett megmenteni.

A Fonyódi Járásbíróság a korábban hasonló bűncselekmények miatt marasztalt férfit 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint 3 évre eltiltotta a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyrendszerében szereplő sportrendezvények látogatásától. Az ügyészség a döntést tudomásul vette, azonban a vádlott és védője fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

(Kiemelt képünk illusztráció: Merész Márton / 168.hu)

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.