"Maffiaszerű módszerekkel" nyúlják le az állami pénzeket

Maffiaszerű visszaélések miatt, elsősorban a szociális törvényhez kapcsolódóan, az ősszel megváltozik több jogszabály - közölte Korózs Lajos, Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára kedden, a Zala megyei Tótszerdahelyen, a Mura-menti társadalmi és munkaerőpiaci integráció programjáról szóló konferencián.

2009. szeptember 1., 21:46

Főként Kelet- és Északkelet-Magyarországra jellemző, hogy "szinte maffiaszerű módszerekkel állnak össze gazemberek, hogy az állami forrásokat lenyúlják" például a házi segítségnyújtásban - közölte az államtitkár.

Az eddigi tapasztalatok szerint a jelzőrendszeres vagy anélküli házi segítségnyújtás, a különböző felülvizsgálatokra való berendelés kapcsán tapasztaltak visszaéléseket, amelyek miatt még az ősz folyamán megváltoznak a jogszabályok - mondta.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.