Időjárás: marad az esős, szeles idő

Tombol az őszi esős időszak: még ha időnként felbukkan is a nap, visszatérnek a felhők és a dúlt szelek. Kéznél kell tartani az esernyőket és a forró teát. 

2022. szeptember 30., 11:48

Szerző:

Jó hír, hogy a dél és dél-nyugat felől érkezett csapadékrendszer kora délutánra észak-kelet felé elhagyja Magyarországot. Dél felől felszakadozik a felhőzet és előbukkan a nap, igaz, erre a Dunántúl nyugati részén, illetve az északi tájakon még várni kell. Késő délután, estefelé azonban délnyugat felől ismét megvastagszik a felhőzet, az ország délkeleti felén szórványosan eső, zápor, zivatar alakulhat ki, helyenként akár jégesővel és viharos széllel. A légmozgás többfelé megélénkül: Kisalföldön észak-nyugati, nyugati, másutt a dél-nyugati szél fúj. Borult tájakon 15 fok lesz a csúcshőmérséklet, a délkeleti határnál viszont akár 25 fok is lehet. Késő este hűvösebb lesz, a hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul.

Szombaton reggel az észak-nyugati, északi tájak kivételével kisüt a nap az országban, az éjszakai csapadékrendszer gyengül, szétesik, egyre inkább a keleti tájakra szorul vissza. Az esernyőt, esőkabátot és vízálló cipőt azonban még nem hagyhatjuk otthon: délután már kialakulhat záporeső és akár heves zivatar is az ország dél-keleti felében. Észak-nyugatról a hidegfront vastagabb felhőzete érkezik, késő délutántól megnő a csapadék esélye. Az eső mellé fújni fog a szél szombaton is: a nyugati, dél-nyugati, majd estétől az észak-nyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős, zivatarok közelében pedig akár viharos széllökések is kísérhetik. A nappali hőmérséklet 15 és 26 fok között alakul. 

Forrás: Met.hu 

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock.com)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.