Gyurcsány: közelít a vég

A DK elnöke hosszú posztban elemezte, hogy mi kell egy sikeres történelmi rendszerhez.

2022. augusztus 2., 10:52

Szerző:

„Kenyér helyett ideológia? Félreértés. Sikeres történelmi rendszerhez mindkettő kell” – kezdte Gyurcsány Ferenc a Facebook posztját.

Az elnök felsorolta, hogy mi lenne ha csak „kenyeret” vagy csak ideológiát kapna a nép. Szerinte a csak kenyér pillanatnyi örömet ad, míg  az elvek önmagukban üres és hazug önigazolási kísérletek.

„Ideológiával nem lehet jól lakni. Ahogy receptkönyvekkel se. De van egy közös tapasztalatunk: bizonyos receptekből jó vacsora lesz”

– írta. Viszont hnagsúlyozta, hogy vannak kivételek.

Gyurcsány szerint őszre sokkal több üres pénztárca és tányér lesz, amivel az embereket nem fogja érdekelni „se az illiberális bármicsoda, se az igazzá mázolni akart történelmi hazugságok sora”.

Majd hozzátette: nekik dolguk van: készülniük kell.

(Kiemelt kép: Pesti Hírlap archív)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.