Energiaválság: bajban a speciális neveléssel foglalkozó iskola

Az elszálló energiaárak miatt óriási bajba került a speciális nevelési igényű gyerekekkel foglalkozó Rózsaház Iskola, nem tudják, hogyan tudják ekkora rezsi mellett folytatni a munkájukat.

2022. november 26., 18:55

Szerző:

Bajba került a rezsiárak és az energiaválság okozta helyzet miatt gyűjtésbe kezdett fenntartási költségeire a Rózsaház Iskola, ahol értelmi fogyatékossággal, Down-szindrómával, autizmus spektrumzavarral, viselkedési-, pszichés- és egyéb fejlődési zavarral, beszédfogyatékossággal élő gyerekekkel foglalkoznak, írja a Telex.

Az iskola felhívása szerint a gyorsan elszálló rezsiárak és megszorítások miatt immár 900 ezer forintra lenne szükségük ahhoz, hogy munkájukat az iskola épületében folytatni tudják.

„Az elmúlt években minden követ megmozgattunk, hogy fennmaradjon ez a varázslatos hely. Szülők, rokonok, rengeteg barát és ismeretlenek álltak már mellénk. Egyre önellátóbbak lettünk, de az elmúlt időszak eseményei iskolánk helyzetét szinte ellehetetlenítették. Segíts, hogy gyermekeink a megnövekedett energiaárak és egyéb költségek ellenére is a Rózsaház Iskolában folytathassák tanulmányaikat!” – közölték honlapjuk, hozzátéve, rendszeres támogatókat toboroznak.

Az iskola egészen új, 2019-ben alapították, magát gyógypedagógiai Waldorf- általános iskolának nevezi, és tudomásuk szerint az országban ilyenből csak egy van. Jelenleg 30 speciális igényű gyermeket tanítanak, négy évfolyamon.

(Kiemelt kép forrása: Rózsaház Iskola, Facebook)

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.