Durvul a helyzet a budai társasházban

A II. kerületi polgármester segítséget ígért. 

2023. június 7., 12:52

Szerző:

Korábban beszámoltunk róla, áll a bál egy budai társasházban, ahol a lakók panaszkodnak egy állítólag csalással megszerzett albérlet lakóira, a bérlő szerint pedig a lakók keserítik meg életüket. A Blikk cikke alapján a lakókat megkereste a kerület polgármestere, aki a közös képviselőn keresztül azt üzente, hogy foglalkozik a Fazekas utcai ház ügyével. Egy szomszéd azt mondta a lapnak, hogy a cikk megjelenése óta nyílt fenyegetések hangzottak el a bérlők szájából.

Örsi Gergely első körben a kerület rendőrkapitányával egyeztet, elemezik a helyzetet, illetve visszanézik a lakóktól érkező bejelentéseket, továbbá a rendőri intézkedéseket. Ezek után vagy egyenként beszélnek a panaszkodó lakókkal, vagy lakógyűlést hívnak össze, ahol szembesítik a renitens bérlőket a lakók panaszaival, továbbá ellenőrzik a bérleti szerződésüket, és megszüntethetik azt az állapotot, ami a társasház lakóinak 98 százalékát zavarja. 

(Kiemelt képünk a budai társasház utcaképe. Fotó: Google maps)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.