Dobrev Klára kiáll az offshore üggyel vádolt DK-s mellett

A miniszterelnök jelölt azt is mondta, hogy elhiszi a Jobbik ózdi jelöltjének, hogy csupán integetett azon a bizonyos fotón.

2021. szeptember 27., 15:06

Szerző:

Dobrev Klára azt nyilatkozta a 24.hu-nak, hogy kiáll párttársa, Ráczné Földi Judit mellett. Korábban már írtunk róla, hogy a Válaszonline szerint a médium birtokába jutott egy dokumentum, mely bizonyítja: hogy a Fejér megye 1. választókerületben induló DK-s jelölt, Ráczné Földi Judit nemcsak képviseli, de tulajdonolja is (de a keltezés alapján a minimum, hogy nyáron tulajdonolta) a Delaware állambeli offshore-helyszínre bejegyzett vállalkozást. A politikus azt mondta az oldalnak, beszélt a politikustársával, aki azt mondta, nincs köze az offshore-céghez. Csak próbálják besározni, és ő ezért jogi lépéseket fog tenni.

Egyébként a Facebook-on megszólalt Ráczné Földi Judit is. Azt írta: 

"Közjegyzői okiratba foglalt hivatalos dokumentumokkal tudom igazolni, hogy minden vád ellenem hamis, azokból egy szó sem igaz. Soha nem volt offshore-tulajdonom, az ezt igazoló közjegyzői dokumentumokat ma délután elküldtem a közös ellenzéki Országos Előválasztási Bizottságnak. Azt kérem a Bizottságtól, hogy még a ma esti ülésén döntsön az ügyemben, mert minden nap ami ezzel a hazugsággal telik árt a teljes ellenzéki összefogásnak. Tisztességes versenyben szeretnék győzni a választókörzetemben az előválasztáson. Elég a lejáratókampányból!"

 

A miniszterelnök-jelölt a szintén a DK által támogatott ózdi jobbikos jelöltről is elhiszi, hogy azon a bizonyos fotón, zsidóellenes feliratok előtt nem lendíti a karját, csupán integet. Neki az a fontos, hogy minden jelölt aláírt egy értéknyilatkozatot, ígéretet téve, hogy onnantól kezdve annak szellemében politizál. Amíg nem bizonyosodik be az ellenkezője, hisz abban, hogy ezt komolyan is gondolják. És azt mondja, eddig nem kellett egyetlen egy jelöltben sem csalódni. Ha viszont valakiről kiderül valami, derüljön ez ki még időben, erre van az előválasztás.

Dobrev Klára nagyon optimista a jövőt illetően. Feladatuknak tartja, hogy a most szavazni ment sok százezer ember mellettük maradjon a következő hónapokban is, és ők legyenek azok, akik segítenek eljuttatni a kormányváltás üzenetét a többiekhez. Azt mondja: most is, amikor járja az országot, elmondja, hogy azért jött, hogy szavazzanak rá az előválasztáson. Hozzáteszi, hogy csak akkor szavazzanak rá, ha tudják, hogy a választási győzelem után elkezdik lebontani Orbán rendszerét, és akár egyszerű többséggel is nekimennek a kétharmados tartópilléreknek. Ehhez szeretné megszerezni a többséget.

Ha már a férjéről kérdezik, és, hogy ő hány százalékban Gyurcsány, azt mondja: nulla, száz százalékig Dobrev Klára. A gyerekeiben van 50 százalék Gyurcsány. Karácsonyban sincs szerinte egy sem.

(Kiemelt kép: Dobrev Klára a miniszterelnök-jelölti TV vitán az RTL Klub stúdiójában 2021. szeptember 24-én, Budapesten. Fotó: Dimény András / 168.hu)

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.